Lund är magins huvudstad i Sverige

2019 arrangeras för 33:e gången Magic Weekend, en av Europas största och mest välrenommerade trollerikongresser, i Lund. Kongressen som hålls varje år i Lund (sedan Scandic Star Hotel stod färdigt) har gjort Lund till magins huvudstad i Sverige. När två trolleriartister frågar varandra om de skall till Lund, så är det som när två tennisspelare diskuterar Båstad eller två politiker talar om Almedalen. Man menar inte staden eller platsen utan det största och mest prestigefyllda evenemanget i sin bransch.Till kongressen kommer några av världens främsta magiartister för att uppträda och föreläsa för sina kollegor. Vi har tagit möjligheten att samla dessa världsstjärnor till en Magic Night på Scandic Star Hotel i Lund för Lundabor och annan intresserad allmänhet varje år.

Arrangör: Gycklaren Magic Marketing AB, Slottsmöllevägen 3, 302 31 Halmstad - Organisationsnummer: 556307-1553 
Telefon: 035-13 07 85 (kontor)  

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gycklaren Magic Marketing AB är Sveriges största trolleriföretag. 
Vi har mer än 3000 olika produkter ständigt i lager, försäljning över hela världen och en omfattande egen tillverkning, som vi även säljer till internationella återförsäljare. 

Gycklaren grundades 1981 av sina nuvarande ägare, Birgitta och Gay Ljungberg och 1983 förvärvades den starkaste konkurrenten, Magic Marketing och de båda företagen slogs ihop. Efter vännen Christer Gustavssons bortgång 2008, övertog de även hans livsverk El Duco's Magic. 

Birgitta och Gay Ljungberg är ansvariga för en av Europas största trollerikongresser, www.magicweekend.se, som sedan mer än 30 år, avhålls i Lund i oktober varje år. 

2006 arrangerades världsmästerskapen i magi (FISM) i Stockholm. Gay Ljungberg var då projektledare för de fyra galashowerna och tävlingarna i scenmagi, med 100 tävlande akter från hela världen. 2009 hölls världsmästerskapen i Beijing i Kina och återigen var det Gay Ljungberg som ansvarade för tävlingarna i Stage Magic, likaså vid EM i Blackpool 2010 och 2017, VM i Blackpool 2012 och VM i Rimini 2015, EM i Blackpool 2018 och VM i Busan, Korea 2018. 2013 erhöll Gay Ljungberg den prestigefyllda "Murray Award" för sina insatser internationellt.