2018 arrangeras för 32:a gången Magic Weekend, en av Europas största och mest välrenommerade trollerikongresser, i Lund.

Kongressen som hålls varje år i Lund (sedan Scandic Star Hotel stod färdigt) har gjort Lund till magins huvudstad i Sverige. När två trolleriartister frågar varandra om de skall till Lund, så är det som när två tennisspelare diskuterar Båstad eller två politiker talar om Almedalen. Man menar inte staden eller platsen utan det största och mest prestigefyllda evenemanget i sin bransch.

Till kongressen kommer några av världens främsta magiartister för att uppträda och föreläsa för sina kollegor. Vi har tagit möjligheten att samla dessa världsstjärnor till en Magic Night på Scandic Star Hotel i Lund för Lundabor och annan intresserad allmänhet varje år.

hemsida 500px 

Arrangör:

Gycklaren Magic Marketing AB
Box 341, 301 08 Halmstad
Organisationsnummer: 556307-1553

Telefon: 035-13 07 85 (kontor)
Telefon: 035-16 93 85 (Magic Center ®)

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Web:
www.gycklaren.com
www.magicweekend.se
www.el-duco.se
www.kortlekar.nu

Besöksadress: Magic Center®, Ålderstigen 2, Halmstad
Öppet i samband med seminarier eller mot tidsbokning på tel 035-13 07 85.


Plusgiro: 56 72 84-5
Bankgiro: 762-6237

Bank: Laholms Sparbank och Nordea


Historik


Gycklaren Magic Marketing AB är Sveriges största trolleriföretag. Vi har mer än 3000 olika produkter ständigt i lager, försäljning över hela världen och en omfattande egen tillverkning, som vi även säljer till internationella återförsäljare. Gycklaren grundades 1981 av sina nuvarande ägare, Birgitta och Gay Ljungberg och 1983 förvärvades den starkaste konkurrenten, Magic Marketing och de båda företagen slogs ihop. Efter vännen Christer Gustavssons bortgång 2008, övertog de även hans livsverk El Duco's Magic. Birgitta och Gay Ljungberg är ansvariga för en av Europas största trollerikongresser, www.magicweekend.se, som sedan mer än 30 år, avhålls i Lund i oktober varje år. 2006 arrangerades världsmästerskapen i magi (FISM) i Stockholm. Gay Ljungberg var då projektledare för de fyra galashowerna och tävlingarna i scenmagi, med 100 tävlande akter från hela världen. 2009 hölls världsmästerskapen i Beijing i Kina och återigen var det Gay Ljungberg som ansvarade för tävlingarna i Stage Magic, likaså vid EM i Blackpool 2010 och 2017, VM i Blackpool 2012 och VM i Rimini 2015. 2013 erhöll Gay Ljungberg den prestigefyllda "Murray Award" för sina insatser internationellt.

 


I mer än 30 år har han varje år varit domare i den prestigefyllda International Magic Competition i London, men även vid SM-tävlingar här hemma. Gay Ljungberg uppträder både som komisk trolleri-artist och clown under artistnamnet Clownen Gajetti. 1999-2001 turnerade han med Riksteatern i samtliga Sveriges län tillsammans med kollegan Clownen Manne, som han för övrigt gjort fem olika föreställningar tillsammans med sedan 1993. Science Circus är en fysik- och trollerishow som Gay Ljungberg skrivit och turnerat i landets skolor med. Gay Ljungberg har hållit seminarier vid trollerikongresser och hos trolleriföreningar i Sverige, Norge, Danmark, England, Wales, Irland, Korea, Japan, Holland och Belgien. Tillsammans med kollegorna Leif Olberius och Gay Lundin och med assistans av John Houdi och Erik Nordvall har han i många år sponsrat och lett tränningsläger för de ungdomar som ställer upp i Svenska Juniormästerskapen i trolleri. Förutom att leda Gycklaren Magic Marketing AB har Gay Ljungberg spelat flera hundra föreställningar varje år i mer än trettio års tid. Om du är intresserad kan du läsa om föreställningarna här: http://www.magicmarketing.se/ (Öppnas i nytt fönster)

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få erbjudande och aktuell information!

 


Ditt namn:

Din epost-adress:


Copyright ©2010-2018 Gycklaren Magic Marketing AB